domingo, 20 de septiembre de 2009

Article platónic


Plató (427-347a.c) va nàixer i va morir a Atenes.

Va ser un dels filòsofs més grans i influents de tota la història, el cual va ser discípul de Sócrates i mestre d’Aristòtil. Pertanyia a una familia aristocràtica i pot ser per això tenia una gran vocació per a polític, però per culpa d’uns aconteciments “injustos”, en que destaca la condena a mort del seu mestre Sòcrates, va renunciar momentàniament a la política per a dedicar-se a la filosofia.

Després d’alguns intents fallits per portar les seves idees polítiques a la pràctica, va morir a Atenes al 347a.c sense haver pogut complir el seu somni utòpic de Republica perfecta.


El seu projecte filosòfic va estar orientat cap a la política on, un dels seus objectius era crear un Estat Ideal; podriem dir un gobern absolutament just. Altres idees del pensament d’aquest gran filòsof podrien ser el dualisme ontològic, els argumens platónics per a la defensa de la teoria de les idees, l’epistemologia platónica, la teoria de les idees, i així moltes més.Alguns enllaços on també podem trobar informació de Plató son els següents:

http://www.e-torredebabel.com

http://ficus.pntic.mec.es

http://www.webdianoia.com

http://www.monografias.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario